Aldri har behovet for globalt lederskap vært større
         Aldri har behovet for langsiktig, samlende
         lederskap vært større
         Aldri har kortsiktig markedstenkning stått sterkere

 

 

       

POLITISK LEDERSKAP

TRANSFORMASJON

HOVEDSIDE    ARTIKLER    FORFATTEREN

TEKNOLOGI    ØKONOMI    POLITIKKHundreårsmålene - bok


Se omtalen p baksiden
Baksiden
Innhold
Bestill
  
  
A community of global citizens who take action on the major issues facing the world today.
 

 

 

 

 
Demokrati versjon 3.0

Den rikspolitiske arenaen i Norge utvikler seg i dag i motsatt retning av resten av samfunnet.
Les mer


Behov for lederskap
Kortsiktig markedstenkning er blitt dominerende p de fleste felt ogs i politikken. Med de utfordringer vi n står overfor trengs det en annen form for lederskap: Langsiktig, samlende, uegennyttig lederskap. Vi trenger lederskap av historiske dimensjoner. Les mer

Ny plattform for demokrati
  Internett kan revolusjonere politikken
  

De gamle politiske partiene er skapt for  løse 1900-tallets utfordringer. Nasjonal-statene er ogs skapt for  løse fortidens behov. N m vi etablere nye plattformer for  utøve og utvikle demokrati. Les mer

Se ellers artikkelen om:
Symmetrisk og asymmetrisk dialog

p nettstedet 100-årsmålene
  
Les her

Tjenende lederskap

Verden har behov for en form for lederskap som s langt har vært en sjeldenhet. Vi kunne kalle det for det femte trinns lederskap, eller tjenende lederskap. 

Les mer

  
Globalfølelsen:
Det store  HER  
Det store  VI

 
Trinn for trinn har menneskene identifisert seg med stadig større enheter, n er tiden inne for  ta ett skritt til. Nasjonalfølelsen m suppleres med en globalfølelse. Det er vår tids store kulturelle og politiske utfordring.
Les mer

  
    
Fra likhet til unikhet
Likhetsidealet har vært en bærende politisk id i den skandinaviske modellen, det politiske motstykket til industrisamfunnets masse-produksjon og samlebånd. Men likhetsidealet har gjort sin historiske gjerning. N, i starten av det nye århundret, transformeres idealet fra likhet til unikhet.  Les mer

  

   
Transformasjonen har startet
               
 Det haster med en Plan C
Bildet begynner  bli tydelig: Globalisering med direkte kontakt mellom folk p ulike utviklings-trinn, kombinert med et dramatisk klimaskifte. Overgangen til det 5. trinn kan blir mer krevende enn ventet. Men i første omgang virker klimatrusselen samlende. 
Les mer

Endringer av 1,2 og 3.grad
Det er av avgjørende betydning at vi forstår hva slags endringer vi står overfor.  Les mer

Klarer vi en endring av 3. grad?Markedet er en meget effektiv endrings-mekanisme, det har sågar innbygget en automatisk mekanisme for endringer av 2. grad. Det var denne mekanismen sovjettsystemet manglet.  Men klarer vi en endring av 3. grad, eller bryter ogs kapitalismen sammen? 
Les mer

   

Muligheten for  bygge T5-team av T4-individer er viktig for  transformere en organisasjon til T5. Det gjør sannsynligvis teamet til selve nøkkelen. 
Les mer